Kezdőlap
Felnőttek könyvtára

Jó lapok az Interneten

http://www.vkajka.hu/gyk/jolapok.htm

Itt gyerekeknek készült honlapok címeit találod. Gondolom már többet ismersz és látogatsz közülük, de nézz körül, hátha rábukkansz olyan oldalra, amit még nem láttál.

Keresők

Kacifánt

http://www.kacifant.hu/

A Kacifánt egy olyan keresőrendszer, ahol képeket, zenéket is tudsz keresni a weben. Ezen kívül játékok, kifestők is találhatók az oldalon. De ha rákattintasz a "Linkek" menüpontra, akkor kitárul előtted az Internet "gyermekrészlege".

Google

http://www.google.hu/

A Google egy internetes keresőrendszer neve. A találatok nagyon gyakran vannak olyan sorrendben, ahogy a keresést végző személy elvárja. A weblapok tartalmában végzett kereséseken túl lehetőség van többek közt képek, hírek, fórumtémák és árucikkek keresésére is.

Játékok

Gyereklapok

http://www.gyerek.lap.hu

Itt mindent megtalálsz, amire szükséged lehet: Neked szóló oldalak, tele mesékkel, játékokkal, képregényekkel.... Fel sem tudjuk sorolni, hogy mi minden van itt. Még tanácsok a szüleidnek is arra vonatkozóan, hogyan kellene Téged nevelniük ;-)))

Harry Potter

http://harrypotter.hu.warnerbros.com/site/index.html

A Harry Potter és a Félvér Herceg című film hivatalos, magyar nyelvű oldala. Fotók, háttérképek, letölthető poszterek várnak Rád.

MeseTV

http://mese.tv/

A Mese TV adásának megnézéséhez regisztrálnod kell az oldalon. Ezután nézheted a meséket, amelyekről a Műsor menüpont alatt tájékozódhatsz. De még rengeteg dolog vár itt Rád. Például a Filmbemutatók menüben olvashatsz a legújabb, vagy már műsoron levő mozifilmekről, a Meserádióban izgalmas meséket, hangjátékokat hallgathatsz, a Napocska pedig a Mese TV és az www.egyszervolt.hu híradóját rejti.

Jonatán

http://www.jonatan.hu/

Az Első Magyar Könyvmolyképző oldala. A Jonatán Könyvmolyképző kiadványaival azt  szeretné bemutatni számodra, hogy nem is olyan nehéz átlépni a szótagolva olvasás és a szöveg megértése közötti határvonalat. Ha sikerül belépni a könyvek elvarázsolt birodalmába, a képzelet szárnyán repülhetsz lebilincselő kalandokon, humoros vagy akár megható történeteken át.

Sulinet

http://www.sulinet.hu/tart/kat/S

A világháló legnagyobb magyar nyelvű oktatási ismeretterjesztő portálja. Olyan tartalmakat, információkat szolgáltat diákoknak, pedagógusoknak és szülőknek, amelyek munkájukhoz, tanulásukhoz nélkülözhetetlenek.
A Sulinet Digitális Tudásbázis átfogó, dinamikus tananyag adatbázis és digitális taneszköz. Tanítási-tanulási célokhoz, a diákok szintjéhez, igényeihez szabadon igazítható. Ha szükséged van valamilyen információra az iskolában tanultakhoz, keresd fel bátran az oldalt!

Honfoglaló

http://www.honfoglalo.hu

A Honfoglaló egy stratégiai kvíz-játék. Magyarország megyéit kell elfoglalni úgy, hogy a feltett kérdésekre helyesen válaszoltok. A megyéket háborúban foglalhatod el játékostársaidtól.
Kétféle kérdés van:
- feleletválasztós, ahol 4 lehetséges megoldásból kell választani
- tippelős, ahol valamilyen számadatot kell megtippelni.
A játékhoz regisztrálnod kell magad. Ha nem akarsz regisztrálni, gyere el a gyermekkönyvtárba a barátaiddal, és próbáld ki magad a Honfoglaló társasjáték változatában!

Lemuria

http://www.lemuria.hu/lemuria/nsj/login.jsp

Lemuria világa a történelmünk előtti idők világa. Olyan világrészeket találunk itt, amikről azt hittük, csak legendákban léteznek: Atlantisz, Utópia, Bábel, Éden, Hádesz, Sangri La, Tamana, Eldorádó, Avalon, Gondwana, Mu, Lyonesse, Elsinore, Ararát, Szolária... Ezek a "szigetek" egymással kapcsolatban állnak és egyiken lehet majd saját országod is! A szigetek között szabadon alkalmazhatóak a mágikus akciók, az alvilági egységeknek viszont térkapukra, a katonaságnak pedig hajókra van szüksége másik szigeten lévő ország megtámadása esetén.

Egyszervolt

http://www.egyszervolt.hu/

Interneten innen, weboldalon túl létezik egy mesés gyerekbirodalom. Csak rákattintasz, és csiribí-csiribá belecsöppensz a mesék és játékok világába. Ebben a színes birodalomban barangolva igazi jó mesékkel és versekkel találkozhatsz színészek és gyerekek előadásában.
Az "Ajánlóban" családi programokból, gyerek- és bábszínházak, koncertek, táncházak műsoraiból válogathatsz. Rajzoláshoz, gyurmázáshoz, festéshez és más kézügyességet fejlesztő játékhoz otthon megvalósítható remek ötleteket kapsz a "Műhelyből". Ugyanitt bekukucskálhatsz a báb- és rajzfilmek kulisszatitkaiba is.
Ha mindez még nem elég, oktató, interaktív játékokban is részt lehet venni. Itt sok mindent megtudhatsz földrészekről, országokról, az ott élő emberekről, a helyi állat- és növényvilágról, miközben egyszerűen csak jól szórakozol.

Meseország

http://makvirag.extra.hu/Mese/index.html

Nemcsak egy birodalom, hanem egy egész ország várja itt a gyerekeket. Versek, mesék diaképekként vagy más rajzokkal kiegészítve, letölthető játékok, gyerekdalok, mondókák, zenélő oldal, képtelen természetrajz, találós kérdések szórakoztatnak, ha ellátogatsz az oldalra. A hangszórót el ne felejtsd bekapcsolni!

Mesebirodalom

http://www.mesebirodalom.hu/

Egy újabb mesés világ. Tudtad, hogy az Internet tele van velük? Ebben a világban mindenki megtalálhatja a maga meséjét: vannak egészen rövid és vannak hosszú-hosszú mesék is. Ha meguntad a meséket, akkor nézd meg, hogy milyen pályázatokra lehet jelentkezni, vagy ott a chat, a kifestő, a különböző játékok. Hallgass zenét, miközben a barátaidnak képeslapot írsz! Nos, jössz?

Olvasni jó!

http://www.olvasnijo.hu

Újabb mesék, mondókák, népdalok, diafilmek, játékok várnak ezen az oldalon. Köss ki ebben a kikötőben, és fedezz fel egy másik világot az olvasás varázslatos birodalmában!

Diafilmmúzeum

http://dia.osaarchivum.org/public/index.php

Jártál már virtuális múzeumban? Nem? Akkor itt az alkalom, hogy megismerkedj vele. Ez a múzeum diafilmeket mutat be, de a diavetítés történetével és technikájával is megismerkedhetsz.

Minimax

http://www.minimax.hu/

A Minimax csatornát valószínűleg már jól ismered, most látogass el a honlapjukra is! Megnézheted, hogy mikor lesz kedvenc műsorod, készíthetsz tanári intőt, saját honlapot, és természetesen játékokat is találsz itt.

Kis Vakond Tanodája

http://www.kisvakond.hu/

Kis Vakond Tanodája = kisiskolások képességfejlesztése. Ha jelentkezel az oldalon megadott elérhetőségek valamelyikén, akkor életkorodnak megfelelő füzeteket küld a Kis Vakond számodra "Környezetismeret", "Matematika" vagy "Magyar nyelv és irodalom" tantárgyakhoz. Ezen kívül természetesen játszhatsz is az oldalon, de képeslapot is tudsz küldeni.

Teveclub

http://teveclub.hu/

Ennek a klubnak bárki tagja lehet, aki kedvet érez ahhoz, hogy legyen egy saját, különbejáratú tevéje. Egy ilyen teve roppant praktikus dolog ám! Lehet például tanítani neki mindenféle jó dolgot, mondjuk vízibiciklizést. Ha megtanítasz a tevédnek valamit, akkor azt bármikor meg is csinálja neked, ha megkéred rá, sőt, némelyik tudás esetében még téged is bevon a játékba! De ez még mind semmi! Ha a tevéd megismerkedik más tevékkel a farmon, akkor közösen akár egy TeveKaravánt is alapíthatnak, hogy együtt játszanak tovább a sivatagban. Szóval, ha lesz neked is egy tevéd a farmon, valószínűleg elég sokáig nem fogsz unatkozni!

Ebnevelde

http://www.ebnevelde.hu/

Az Ebnevelde egy folyamatosan bővülő online játék, ahol kedvedre nevelhetsz virtuális kutyákat. A fejlesztések fő irányát is a játékosok határozzák meg. Az oldal több olyan funkciót is tartalmaz, ami lehetővé teszi az ismerkedést, a barátkozást.
A bal oldali menü "Új kutya" szövegére kattintva tudsz kutyát vásárolni. Az első 5 kutya ingyenes, ha többet szeretnél, az kutyánkként 50 aranycsontba kerül. Ezen kívül örökbe is fogadhatsz kutyákat az árvaházból.

Lónevelde

http://www.howrse.hu

Regisztrálás után választhatsz magadnak lovat, akit minden nap gondoznod, tanítanod kell. Minden napos tevékenység az etetés, itatás, a boxtakarítás, edzés, sőt időnként állatorvoshoz is el kell vinned. De családot is alapíthatsz a lovadnak!

Hősemberképző

http://hosember.hu

Ha már unod az állatokat, nevelj HŐST! Ha naponta meglátogatod, boldog lesz és aktív. A napi látogatással járó teendők maximum 10 percig tartanak, mivel a cselekvések túlnyomó részét naponta csak egyszer végezheted el. Mindenképpen érdemes benézni hozzá 2-3 naponként, ugyanis a rendelkezésre álló kaját és vizet legalábbis szinten kell tartani. Ha 90 napig nem látogatod, akkor végleg távozik a Hősvilágból.
Ha a hősöd nem akarja, hogy foglalkozz vele (pl. alszik, és nem tudod felrázni, vagy csavarog), akkor se keseredj el, holnap majd találkozhattok. Persze előfordulnak peches emberek és lázadó hősök, ilyenkor esetleg egymás után több napig nélkülöznöd kell emberkédet.
Minden fontos tudást verejtékes tanulással sajátíthatsz el. A tanárod Minden Hősök Sámánja, aki naponta egy leckét tanít meg. Ha éppen nem tanulsz semmit, akkor nincs más teendőd, mint kiválasztani, hogy melyik rejtélyes tevékenységet szeretnéd elsajátítani. Hogy melyik tanulnivaló mit takar tulajdonképpen, azt az események láncolatából tudod kitalálni. Persze mindig lesz olyan "tantárgy", amiről nem is tudod, hogy mire való...

Kvíz Klub

http://www.kvizklub.hu/

Szereted a rejtvényeket? Ezen az oldalon olyan feladványokat találsz, amelyek elsősorban nagyobb gyerekeknek készültek. Az összes kérdés megválaszolása után végignézheted a helyes megoldásokat, és még tanulhatsz is belőlük.

Mesekirakó

http://www.friweb.hu/szenteskep/mesejatek/

Ezen az oldalon mesefigurák, állatok, járművek képeiből és természeti képekből készített online játszható Kirakójátékokat és Memóriajátékokat találsz.

 

és ami még kimaradt :

Gyermekoldalak

Gyerek lap
Gyermekirodalom
Gyerekkönyv

Mese

Mesék Birodalma
Mesekastély
Meselap
Meseoldal
Népmese
Olvasni jó!

Barkácsolás

Alkotó-gyerek
Üvegfestés
Kifestő

Mindenféle

Aprajafalva
Csutkamanó
Kerekítő
Tyúkanyó

Játék

Cartoon Network játékok
Garfield játékok 1.
Garfield játékok 2.
Játék
Mackó Világ
Rajzfilm játékok